Φτιάχνοντας… λαμπάδες

Posted: April 9, 2018 in σκέψεις LNA, Κατασκευες, Λαμπαδες, Uncategorized
Tags: ,

Ε, ναι! Τόσα χρόνια νονά, έχω αγοράσει πολλές λαμπάδες για  βαφτιστήρια και φίλους. Και πάντα έλεγα: «Του χρόνου θα την φτιάξω μόνη μου…» Και αυτό το «του χρόνου» δεν ερχόταν ποτέ.

Το πλησίασε λιγάκι πέρυσι, που το ένα βαφτιστήρι μεγάλωσε αρκετά και εγώ ήθελα να του κάνω δώρο ένα usb stick. Η ιδέα του να «κρεμάσω» το δώρο πάνω στο κερί, στέφθηκε με μεγάλη… αποτυχία. Δεν την έλεγες και ωραία αλλά ουσιαστικά το δώρο ήθελα να του δώσω.

Φέτος, αποφασίσαμε με το κατηχητικό να φτιάξουμε λαμπάδες. Για έναν περίεργο λόγο, αυτόματα προθυμοποιήθηκα να αναλάβω και εγώ κάποιες. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη χρονιά, η σχέση μου με τις κατασκευές αναθερμάνθηκε και έτσι μου βγήκε αυθόρμητα. Ιδέες είχα πολλές. Και τα αντίστοιχα υλικά. Την εμπειρία δεν είχα. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω στο διαδίκτυο tips για αποφυγή λαθών και κυρίως λαμπαδιάσματος.

Και τα κατάφερα. Βρήκα το χρόνο (κάνοντας κοπάνα από ένα μάθημα), δημιουργήσα το χώρο (ένα μικρό κομμάτι στο γραφείο μου), έκανα ανασκαφές σε κουτιά και κουτάκια για να συγκεντρώσω τα υλικά (που δε χωρούσαν εύκολα πάνω στον μικρό χώρο του γραφείου) και ξεκίνησα.

Ήταν μια υπέροχα διασκεδαστική διαδικασία που εναλλάσονταν τα άααααου με τα ουάααου. Κάψιμο το πρώτο, θαυμασμός το δεύτερο.

Και ιδού το αποτέλεσμα:

12efaa66-0c75-465e-a5f7-8bd79e1b6796.jpeg

Χάρηκα πολυ γιατι άρεσαν και σε άλλους, όσο σε μενα και ετσι… συνέχισα.

Νομιζω οτι θα το καθιερωσω…

Comments
 1. Πάρα πολύ ωραίες. Μου αρέσει πολύ αυτή με το αποξηραμένο πορτοκάλι και αυτή με τα 3 κουμπιά. Μπράβο!

 2. Giannis Pit says:

  Ωωωωωωω, να μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Κάτι σαν την αποκάλυψη των Γιορτινών ημερών. Η Έμπνευση βρήκε διέξοδο. Τα συρτάρια ανοίχτηκαν. Τα υλικά ξεχύθηκαν εμπρός σου και Ιδού….!
  Είναι πανέμορφες. Να σου ευχηθώ Χριστός Ανέστη, ολόψυχα και θα τολμούσα να σου προτείνω αυτήν την διάθεση των καλλιτεχνικών κατασκευών να την κρατήσεις ζωντανή. Θα σου δώσει πολλά.
  Τις ευχές μου.

  • lnas says:

   Αληθώς Ανεστη! Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη για τα καλα σου λόγια. Εχω σκοπό να την κρατήσω αυτή τη διάθεση. Τα ωφέλη της ειναι πολλα.

 3. maniaspirit says:

  Αυτή με το πορτοκάλι μου έκανε κλικ! Από κατασκευές, έμαθα κάποια πραγματάκια με τα σποράκια μου. Στον πιντερεστ θα βρεις πολλές ιδέες για κατασκευές γενικά
  Φίλι και του χρόνου 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s